kalkunkød (eller andet lyst kød)
1 dåse ananas
1 dåse mandariner
i dåse bønnespirer eller bambusskud
en håndfuld rosiner
karry
kokosmel
poppadoms
olie
vand eller mælk
hvedemel til jævning
løg
jasmin ris
Sauce:
Hæld olie i en wok/gryde varm det op, kom så karry, løg og strimlet kalkunkød i, hæld lidt af væden fra ananasen i.
Brun det hele.
Tilsæt halvdelen af ananasen, rosiner, bønnespirer/bambusskud, salt og peber.
Læg låg på lad det småkoge i ca. ½ time.
Kog risene nu, så de kun er lunkne når de skal bruges.
Poppadoms: Fyld en gryde næsten halvt med olie og varm det op.
Test med en af poppadomsene dyp lidt af den i olien, puffer den op er olien klar.
Smid en af gangen i olien i 3 sek. tag den op med en hulske (eller andet) læg den på fedtsugende papir.
Steg så mange du/i kan spise.
Ris kommes i en stor skål, sauce, mandariner, rosiner, kokosmel, ananas og resten serveres i små skåle ved siden af.
Tips: Saucen kan selvfølgelig jævnes med en rystet meljævning, mælk eller vand.
Kom det "ønskede" i en Poppadoms og nyd.