Escabeche til 4 pers.
Escabeche:
2 dl Frugtig olivenolie
1 ½ dl Hvidvins eddike
1 stk Appelsin saft
5 g Piment d’espelette
2 stk ansjosfileter (hakket til mos)
Alle ingredienser blandes godt
4 stk Makrel
Få din fiskehandler til at filetere og rense makrellen, lige inden servering steges makrellen i olivenolie på skindsiden. Den skal ikke have mere en 2 min på en hed pande ellers bliver den kedelig og tør…
12 stk Piquillos (renset og befriet for skin)
20 blade Salvie
2 stk Banan skalotteløg
1 fed Hvidløg
2 stk Mild rød chili
2 stk Syltet citron (skåret i tynde strimler)
Chili, hvidløg og skalotteløg renses og skæres i tynde skiver. Piquillos grilles hele. Alle ingredienserne kommes op i escabechen. Nu skal den lunes let hvorefter den fordeles ud over den stegte makrel - velbekomme
--