Forkælelse om morgenen: frisk, saftig og med masser af bær
Til ca. 1,2 l: Tilberedning, 20 min. plus trække· og køletidl
1 lime, økologisk: 5 spsk limesaft og limeskallen
1 brev gelépulver (til 1 kg bær)
500 g rørsukker.
500 g istandgjorte jordbær (ca. 600 g brutto)
500 g brombær
*
A. 1 økologisk lime skrælles tyndt med en kartoffelskræller, og skallen skæres i smalle strimler.
1 brev gelépulver blandes med 500 g rørsukker.
Det blandes med istandgjorte jordbær skåret i kvarte, brombær, 5 spsk limesaft og limeskallen i en stor gryde.
Lad det stå og trække saft i 30 minutter.
B. Så pureres halvdelen af massen i gryden med en stavblender.
Det hele koges op ved stærk varme under omrøring med en grydeske.
Fra det øjeblik, hvor det begynder at boble, koges det i 3 minutter, stadig ved stærk varme og under omrøring.
Det fyldes straks i rene glas helt op til randen.
Luk glassene tæt med tæt og stil dem på hovedet i 5 minutter.
Pr. teskefuld, 0 g protein, 0 g fedt, 3 g kulh. 15 kcal - 63 kJ