10 personer - God til en buffet. Kan ganges op og serveres til 100 personer. På nær tomat og spinat kan alt gøres klar dagen før, opbevares køligt og blandes sammen en-to timer før servering.
10 marinerede halve artiskokker
saften af 1 citron
3 spsk olivenolie
2 auberginer i små terninger, saltet i 1 time, skyllet godt og dryppet af
2 fed hvidløg
200 g grønne bønner (haricots verts) eller pralbønner, når de er i sæson
4 soltørrede tomater i strimler
5-10 tråde safran
1 tsk stødt koriander
10 cherry tomater
500 g rød hvede
500 g frisk småbladet spinat, skyllet og renset
Gnid de afdryppede auberginer med olie og citronsaft og bag dem i ovnen ved 210° i 20 minutter, evt. med lidt mere olie, de skal være rigtig bløde og gode, men sprøde på overfladen.
Kom lidt olie på en pande, hak de pillede hvidløg og steg dem ved meget lav varme, til de dufter - de må ikke blive brune, tilsæt snittede bønner, auberginer, krydderier og steg i tre minutter.
Kog hveden efter anvisning på pakken (ca. 45 minutter i letsaltet vand) og vend den efter afdrypning sammen med artiskokkerne og grønsagsblandingen fra før.
Der skal være godt med olielage ved grønsagerne, ellers må der suppleres med mere. Alt dette kan gøres dagen før og stilles koldt.
Kom spinat og halverede tomater ved og rør forsigtigt rundt.