Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 50 min. Fryse-egnet
(6-8 personer)
150 g smør eller margarine
200 g sukker (ca. 2 ½ dl)
1 tsk vaniljesukker
2 æg
175 g hvedemel (3 dl)
1 tsk bagepulver
4 spsk kakao
¾ dl mælk
¾ dl kogende vand
Chokoladeovertræk:
150 g mørk chokolade
50 g smør
1 ½ dl piskefløde
Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukker i.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Bland bagepulver og kakao i melet.
Rør det i dejen skiftevis med mælk og kogende vand.
Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 175ºC i ca. 50 min.
Prøv med en strikkepind, hænger der dej ved, er kagen ikke færdig.
Smelt chokolade, smør og fløde i en gryde. Lad det lige netop koge sammen.
Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt, inden det kommes på kagen.
Mønsteret på kagen er præget med en gaffel.