Logo

Chokoladekage 9

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 50 min. Fryse-egnet
(6-8 personer)

150 g smør eller margarine
200 g sukker (ca. 2 ½ dl)
1 tsk vaniljesukker
2 æg
175 g hvedemel (3 dl)
1 tsk bagepulver
4 spsk kakao
¾ dl mælk
¾ dl kogende vand
Chokoladeovertræk:
150 g mørk chokolade
50 g smør
1 ½ dl piskefløde

Rør smør og sukker godt sammen og rør vaniljesukker i.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Bland bagepulver og kakao i melet.
Rør det i dejen skiftevis med mælk og kogende vand.
Kom dejen i en smurt springform og bag kagen ved 175ºC i ca. 50 min.
Prøv med en strikkepind, hænger der dej ved, er kagen ikke færdig.
Smelt chokolade, smør og fløde i en gryde. Lad det lige netop koge sammen.
Tag gryden fra varmen og lad det svale lidt, inden det kommes på kagen.
Mønsteret på kagen er præget med en gaffel.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.008 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her