Logo

Aspargessuppe - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Der kan bruges hvide eller grønne asparges til suppen. Grønne asparges skal ikke skrælles og kogetiden er kun ca. det halve.

 

Til 4 personer

¾ kg friske asparges eller tilsvarende mængde dåseasparges

1 ¼ liter suppe (evt. hønsebouillon fra terning)

20 g smør

3 spsk hvedemel

2 æggeblommer

evt. lidt tør sherry eller hvidvin

salt og peber

 

Skær den træede ende af aspargeserne og skræl dem tyndt fra hoved mod fod, hvis der bruges hvide.

Grønne skal blot skylles.

Skær dem i 3 cm lange stykker.

Tag hovederne fra og kog de øvrige stykker 8-10 minutter i suppen.

Tilsæt aspargeshoveder og kog dem 5 minutter.

Tag aspargesstykkerne op med en hulske.

Rør blødgjort smør og hvedemel sammen til en smørbolle og pisk det i suppen, til "bollen" er opløst.

Kog suppen 5 minutter.

Pisk æggeblom­merne sammen med lidt af den varme suppe.

Hæld det derefter i suppen ­mens der piskes - suppen må ikke koge efter at æggeblommerne er tilsat, så skiller den.

Kom aspargesstykkerne i og varm dem igennem.

Smag til med salt, peber og sherry eller hvidvin.

 

Tips: Bruges der dåseasparges, hældes aspargeserne til drypning i en sigte. Lagen blandes i suppen og aspargesstykkerne kommes i til sidst. Hvis man ønsker suppen lidt fyldigere, kan æggeblommerne røres sammen med lidt piskefløde.

Ristede brødterninger kan serveres til eller der kan serveres but­terdejssnitter til suppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her