250 g røget laks
1 lille skalotteløg
½ citron
2 ½ dl piskefløde
3 blade husblas
25 g blødt smør
saucen:
2 ½ dl cremefraiche 18%
100 g frisk spinat eller 50 g frossen
fiskefond/vand
garniture:
Små salater fx feldsalat, det inderste af hoved- eller friseésalat
1 bdt dild
Befri laksen for skind og ben. Hak den gennem de fine huller i kødhakken. Rør den herefter med det bløde smør og tilsæt blancherede og finthakkede skalotteløg.
Pisk fløden godt og tilsæt den håndvarme udblødte, smeltede husblas.
Tilsæt nu laksemassen saften af citronen. Smag evt. til med salt og peber. Vend den piskede fløde forsigtigt i. Kom massen i en form eller en skål, og stil den i køleskab natten over.
Rib spinaten, skyl den, og sautér den så med lidt smør, salt og peber. Tilsæt lidt fiskefond/vand og kog den godt igennem. Blend den fint med en anelse af væden ved. Indkog kraftigt.
Rør creme fraichen med den afkølede spinat, salt og peber.
Anret saucen i bunden af tallerknen. Læg en til tre ovale kugler af den røgede moussé midt på, og pynt med de istandgjorte salater og en kvist dild
Anretning. :
Sæt laksemoussen op i ovale kugler med en ske dyppet i kogende vand. Anret evt. med små trekanter af toastet brød.