Bønner stammer oprindeligt fra Sydamerika- og Mellemamerika og
er det man kalder umodne, friske bælge med frø. Grønne bønner går også under navnet
Haricot Verts, som er betegnelsen for de nye, spæde bønner. Bønner indeholder stoffet
lektin, som kan give mavepine hvis de ikke tilberedes inden spisning. De er fyldt
med protein og kostfibre samt vitaminer og mineraler. For at bevare flest muligt
vitaminer og mineraler, er dampning eller blanchering at foretrække.
Tips til tilberedning
• Almindelige grønne bønner bør koges før man spiser dem - 6-8
minutter i letsaltet vand. Haricots verts skal koges 4-5 minutter. Hvis man spiser
rå bønner kan det give maveproblemer
• Bønner anvendes i stuvninger, gryderetter, dampede som garniture
eller marinerede som pikant tilbehør
• Vend tilberedte bønner sammen med tomat, skalotteløg, ristet
bacon, balsamico, salt & peber
Vidste du at...
Der også findes gule varianter af bønner.
Opbevaring
Plastpose i køleskab. Holdbarhed 5-6 dage.
I sæson
Juli til September