Bønner stammer oprindeligt fra Sydamerika- og Mellemamerika og
er det man kalder umodne, friske bælge med frø. Bønner indeholder stoffet lektin,
som kan give mavepine hvis de ikke tilberedes inden spisning. De er fyldt med protein
og kostfibre samt vitaminer og mineraler. For at bevare flest muligt vitaminer og
mineraler, er dampning eller blanchering at foretrække.
Tips til tilberedning
• Bønnerne bør koges før man spiser dem - 6-8 minutter i letsaltet
vand. Hvis man spiser rå bønner kan det give maveproblemer
• Bønner anvendes i stuvninger, gryderetter, dampede som garniture
eller marinerede som pikant tilbehør
• Vend tilberedte bønner sammen med tomat, skalotteløg, ristet
bacon, balsamico, salt & peber
• Hvide bønner findes også på dåse.
Vidste du at...
Der også findes lilla varianter af stangbønner.
Opbevaring
Plastpose i køleskab. Holdbarhed 5-6 dage.
I sæson
Juni til August