Logo

Bønner, grønne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bønner, grønne

 

Bønner stammer oprindeligt fra Sydamerika- og Mellemamerika og er det man kalder umodne, friske bælge med frø. Grønne bønner går også under navnet Haricot Verts, som er betegnelsen for de nye, spæde bønner. Bønner indeholder stoffet lektin, som kan give mavepine hvis de ikke tilberedes inden spisning. De er fyldt med protein og kostfibre samt vitaminer og mineraler. For at bevare flest muligt vitaminer og mineraler, er dampning eller blanchering at foretrække.

 

Tips til tilberedning

• Almindelige grønne bønner bør koges før man spiser dem - 6-8 minutter i letsaltet vand. Haricots verts skal koges 4-5 minutter. Hvis man spiser rå bønner kan det give maveproblemer

• Bønner anvendes i stuvninger, gryderetter, dampede som garniture eller marinerede som pikant tilbehør

• Vend tilberedte bønner sammen med tomat, skalotteløg, ristet bacon, balsamico, salt & peber

 

Vidste du at...

Der også findes gule varianter af bønner.

 

Opbevaring

Plastpose i køleskab. Holdbarhed 5-6 dage.

 

I sæson

Juli til September

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.911 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her