Logo

Rösti som i Schweiz

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rösti som i Schweiz

 

Den klassiske kartoffelkage fra alpelandet Schweiz er unægtelig manges favorit blandt kartoffelretter. Den er nem, billig og utrolig god • Læg kartoffelkagen på køkkenrulle efter stegningen, så stegefedtet suges op.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Rösti som i Schweiz

750 g faste kartofler

1 løg

½ tsk salt

¼ tsk friskkværnet peber

3 spsk smør eller margarine

 

* Fremgangsmåde:

1 Skyl kartoflerne og kog dem knapt møre, 15-20 min. afhængig af størrelsen.

Hæld vandet fra og lad dem køle af med skallen på.

 

2 Pil kartoflerne og riv dem groft på et rivejern ned i en skål.

Pil løget, hak det fint og bland det i.

Krydr godt med salt og peber.

 

3 Smelt 2 spsk af fedtstoffet på en teflonpande, hæld kartoffelblandingen på og glat overfladen med en stegespade.

Steg langsomt ved svag varme, ca. 15 min. til kagen har en gylden og sprød skorpe.

 

4 Vend kagen over på en flad tallerken eller et plant låg.

Smelt resten af fedtstoffet på panden og lad kartoffelkagen glide over på panden med den ustegte side nedad.

Lad den stege færdig i ca. 15 min.

 

5 Lad röstien glide forsigtigt over på et skærebræt og skær den ud i lagkagesnitter.

 

Tips & råd

 

Rösti er en alt-i-et ret, som kan blandes med andre ingredienser. To tredjedele af massen skal dog altid bestå af kartofler, for at den kan binde ordentligt sammen. Den sidste tredjedel kan altså varieres efter smag. Forskellige grønsager, fx zucchini, gulerødder og kålrabi kan rives direkte ned i de revne kartofler. Porre, pølse, skinke, bacon, flæsk og stegerester bør svitses inden det blandes i massen.

 

Variation: Som hovedmåltid til 2 personer kan du tage 500 g kartofler og 250 g revne grønsager og ærter. Ekstra godt bliver det hvis du blander pinjekerner i massen. Steg kagen som anvist. Server med salat.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 222 = kJ 928

Kulhydrat 31 g Protein 4 g Fedt 9 g (36%) Fibre 3 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.568 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her