Denne helt klassiske citronfromage er simpelthen smagen af
sol. Se her, hvordan du laver den perfekte citronfromage, der uden tvivl vil
falde i alles smag
(4 pers.)
#
4 blade husblas
3 store æg
100 g sukker (1¼ dl)
1 citron revet skal af
1 citron saft af (½ dl)
¼ liter piskefløde (heraf lidt til pynt).
*
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Pisk hele æg og sukker til en luftig æggesnaps med elpisker.
Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved.
Smelt den i vandbad.
Bland den med citronsaft og -skal.
Rør husblassen i æggene.
Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, når
den er næsten stiv.
Hæld fromagen i en skål og pynt med flødeskumstoppe før
serveringen.
Den friske helt klassiske citronfromage. Fromagen kan
tilberedes på forhånd og fryses - så har du en nem gæstedessert, som stadig er
populær
Citronfromage er en dessert, der har citronsaft som sin
vigtigste smagsingrediens. Retten er oprindelig udviklet i Piemonte-området i
Norditalien, hvor den benævnes Panna cotta al limone