Stegetid i trykkoger: 40 min.
# Ingredienser
1 kalvehjerte
2 bdt persille
4 spsk hvedemel
salt, peber
50 g smør eller margarine
1 løg delt i kvarter
2 gulerødder skåret i skiver
2 dl suppe eller vand
2 dl fløde (13%) eller piskefløde
* Tilberedning
Fyld det rensede kalvehjerte med persille.
Drys salt og peber i og bind omkring med bomuldsgarn.
Vend kalvehjertet i hvedemel og drys salt og peber på.
Lad fedtstoffet blive gyldent i trykgryden.
Brun kalvehjertet heri.
Kom løg, gulerødder og suppe eller vand i og læg låg på gryden.
Bring gryden på tryk.
Lad hjertet stege i 40 min.
Tag trykket af gryden, hurtigt eller langsomt.
Tag hjertet op og fjern bomuldssnor.
Skær det i skiver.
Si skyen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt fløden.
Bring det i kog og smag saucen til.
Kogte kartofler eller grønsager er godt tilbehør.
Tips: I stedet for persille, kan kalvehjertet fyldes med udstenede svesker samt æbler skåret i både. Stegetiden er den samme som ovenfor.