1 kg røget eller sprængt lammebryst
3 dl vand
Sellerimos:
¾ kg melede kartofler
¾ kg selleri
9/16 bægercreme fraiche
salt
Peber
Muskat
smør eller margarine
Der lægges en rist i bunden af en stor gryde, brug evt. et friturenet.
Læg det udskårne kød på risten, og hæld vandet i gryden.
Kødet dampes ved svageste varme, ca. 2 ½ time.
Pas på det ikke brænder på.
Tilsæt evt. lidt mere vand.
Kødet skal let kunne løsnes fra benene.
Skær de skrællede kartofler og den rensede selleri i tern, og kog dem møre i en gryde.
Tilsæt IKKE salt.
Slå kogevandet fra og pisk grønsagerne til mos.
Tilsæt cremefraiche, mosen må ikke blive for lind. Smag til med salt, peber og muskat.
Tilsæt til slut en god klat fedtstof og server mosen til kødet.