500 g bede eller lammekød, bov
500 g lammenyrer
mælk eller kærnemælk
6 blade frisk basilikum
6 blade frisk salvie
saften af 1 citron
4 spsk olie
salt
sort peber
250 g letsaltet flæsk
2 løg
1 stor rød peberfrugt
Skær kødet i 3-4 cm. store terninger.
Halver nyrene på langs, fjern fedt og urinrør og læg nyrene i mælk
eller kærnemælk.
Skyl krydderurteblade ne og hak dem fint.
Rør citronsaften godt med olien, kom de hakkede krydderurter ved og
krydr med salt og peber.
Bland kødstykkerne i marinaden og lad dem marinere tildækket i 2
timer.
Skær flæsket i ikke for tynde skiver .
Tag nyrene op af mælken, dup dem tørre og skær også dem i skiver .
Løgene pilles, skæres i kvarte og deles i blade .
Peberfrugterne skylles, befris for ribber og kerner og skæres i
stykker.
Alle ingredienserne sættes skiftevis på grillspid og steges på
trækulsgrill, på grillpande eller på rist i grillovn 10-15 minutter i alt og
vendes ofte under stegningen.
Hertil passer grøn salat med rå løg, porrersalat, groft lyst brød eller
løse ris.