Italiensk kødsauce
1 løg
1 gulerod
1 stængel blegselleri
50 g stribet flæsk
300 g blandet hakket kød
300 g tomater
100 g smør
1 kop tør rødvin
1 kop kraftig bouillon
salt
peber
mælk efter behov
Løget pilles, guleroden skrabes, selleristænglen pudses af, og det hele hakkes ganske fint sammen med det hakkede kød. Tomaterne flås og pureres. Smørret varmes langsomt op i en kasserolle, heri sauteres kødmassen, til den har fået en smule farve. Så hældes rødvinen ved, og der røres godt rundt, indtil vinen er fordampet. Hæld nu ½ kop bouillon i gryden og lad kødet snurre for meget svag varme og uden låg, medens resten af bouillonen tilsættes lidt efter lidt. Når også den er fordampet, vendes tomaterne i. Drys med salt og peber og kom så meget mælk ved, at alt er lige akkurat dækket. Herefter skal saucen koge meget sagte i 3 timer for ganske svag varme. Synes du konsistensen bliver for tyk, kan du fortynde den med lidt bouillon eller mælk.