Man ser det for sig: et bjerg af nykogte, letknuste krabbeklør, skåle med masser af hjemmerørt mayonnaise, friske salatblade, citroner, godt brød, skylleskåle, hvidvin eller rose på køl.
Men når kalaset er overstået, så kan der jo godt være noget tilovers og hvad så?.
Her er et forslag til, hvad man blandt andet kan anvende overskydende krabbekød til.
Og har man ikke haft kalas, og gider man ikke have besværet med at koge, knuse skaller og pille ud, så kan man uden dårlig samvittighed købe varen på dåse!
350 g krabbekød (eller tre dåser á 120 g drænet vægt)
2 æg
1 finthakket forårsløg
1 tsk fintrevet frisk ingefær
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk stødt koriander (eller en spsk friskhakket)
2 spsk sød chilisauce
Salt og peber
Hvedemel eller rasp til at samle farsen med.
Rør krabbekødet med alle ingredienserne og lad det hvile et køligt sted i en times tid.
Er det for vådt, så saml det med hvedemel eller rasp, indtil det har en nogenlunde, men ikke for fast konsistens.
Form farsen til frikadeller og steg dem gyldne i olie på panden.
Asiatisk inspireret salat:
1-2 stk hjertesalat
4 forårsløg
Dressing:
2 spsk olie
1 spsk soya
Lidt finthakket ingefær
Lidt finthakket hvidløg
Vask og pluk salaten i mindre stykker.
Blancher forårsløgene ganske kort i kogende vand.
Skær dem i mindre stykker på skrå.
Vend begge dele rundt i den piskede dressing - og server salaten til krabbekagerne sammen med en ekstra lille skål sød chilisauce.
Det kribler og krabber