Logo

Krydderbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 l hvidtøl
1 tsk nelliker
2 pk gær
6 kogte og hakkede pomeransskaller
150 g smør
5 dl rosiner
2-3 dl mørk sirup
3 l rugsigtemel
3 tsk salt
ca 5 dl hvedemel
1 spsk stødt ingefær
2 spsk smør til pensling

Hæld ½ l hvidtøl i en skål, smuldr gæren ned i og rør til det hele er opløst.
Smelt fedtstof i en kasserolle, tilsæt sirup og resten af hvidtøllen.
Lad det blive fingervarmt. Hæld blandingen i skålen og tilsæt salt, ingefær, nellike, pomeransskal, rosiner og rugsigtemel.
Arbejd dejen godt i 5 min og lad den hæve under et klæde i ca 30-40 min, eller til dobbelt størrelse.
Tilsæt hvedemel, læg dejen ud på et melet bord og ælt den godt.
Dejen skal være fast og kunne holde formen.
Del den i 4 lige store stykker og form dem til brød.
Læg dem på tværs i en smurt bradepande.
Smelt fedtstoffet og pensl siderne så brødene kan brækkes fra hinanden, når de er færdige.
Lad dem hæve 1 time et lunt sted under et klæde.
Bag ved 175°C på nederste rille i ca 45 min.
Afkøles på en rist under et klæde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her