Familien vil elske den herlige duft af disse kager og som et
ekstra plus anvendes billige ingredienser.
• Kartofler indeholder små mængder af mange vigtige
næringsstoffer.
Forberedelse 20 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 4
Portioner
# Råvarer til Kartoffelkage Thailandsk
500 g kartofler
1½ dl (50 g) forårsløg
1 stk. 3 cm lang bid citrongræs
1 tsk skivet ingefær
2 fed hvidløg
1 tsk chilipasta eller karrypasta
1 lime
1 dåse (185 g) tunfisk i vand
½-1 tsk salt
½ dl sesamfrø
½ dl fuldkornsmel
2 spsk + 1 tsk olie til stegning
*
Fremgangsmåde:
1 Kog kartoflerne med skal og lad dem blive kolde.
Skyl og striml forårsløg og citrongræs groft.
Skræl og skiv ingefæren.
Pil og flæk hvidløgsfeddene.
Læg forårsløg. ingefær, hvidløg, citrongræs, chilipasta,
reven skal og saften af 1 lime i en foodprocessor.
Purer det hele fint, skrab ned fra kanterne så alt bliver en
fin masse.
2 Pil kartoflerne og mos dem i en skål.
Tilsæt tunfisk og løgblanding og bland godt.
Smag til med salt. Del i 4 portioner.
3 Bland sesamfrø og mel på et stykke bagepapir.
Form ca. 2 cm tykke, runde kager af kartoffelblandingen.
Vend dem i sesammelet og klap det godt fast.
Læg kartoffelkagerne på en tallerken, dæk med plastfolie og
lad dem stå i køleskabet i ca. 30 min.
4 Opvarm 2 spsk olie på en pande.
Læg kartoffelkagerne på panden og brun den ene side 4-5 min.
Pensl oversiden med lidt olie og vend kagerne med en
stegespade.
Brun den anden side 4-5 min, til skorpen er gylden og
kagerne er gennemvarme.
Server straks.
Tips & råd
Spar plads i køleskabet ved at skære det yderste grønne af
forårsløgene.
Opbevar siden løgene i grønsagsskuffen i en plastpose.
Riv limefrugten fint på et rivejern, den fine side.
Børst alt det revne af med en bagepensel.
Groftreven skal smager besk.
PR. PORTION: Energi: Kcal 254 = kJ 1063
Kulhydrat 27 g Protein 16 g Fedt 9 g (32%) Fibre 3 g