# Ingredienser
10 små kartofler, ca. 100 g hver
2 spsk cremefraiche eller piskefløde
2 æg
et drys revet muskatnød
1 spsk friskhakket persille eller purløg
* TilberedningOvnen forvarmes til 200 °C.
Kartoflerne vaskes i koldt vand. De endnu fugtige kartofler pakkes ind i folie og bages møre i ovnen, ca. 30-40 min.
Mens kartoflerne stadig er varme, fjernes skrællen omhyggeligt og de moses ned i en skål.
Der skulle gerne blive ca. 600 g mos.
Skålen med kartoffelmosen holdes varm i et vandbad.
6 små kokotter (eller en bageform) pensles med smør og stilles i køleskabet.
En bradepande fores med et dobbelt lag køkkenrulle og stilles til side.
Fløden hældes i en lille gryde og bringes i kort kog. Gryden tages af blusset.
Med en træske røres smørret forsigtigt ind i kartoffelmosen.
Samtidig røres æggene i, et ad gangen.
Smag til med muskatnød, salt og peber.
Det hele røres sammen med persille eller purløg.
Tilsæt fløden til allersidst med en ganske let omrøring, da for megen omrøring vil få fløden til at blive til smør.
Kartoffelblandingen fordeles i de 6 kokotter (huller i formen). De skal fyldes helt.
Stil kokotterne på den forede bradepande.
Hver kokotte tildækkes med et rundt stykke smurt bagepapir.
Bradepanden fyldes halvt med vand og stilles i ovnen i 20 min.
Prøv med en skarp kniv eller en strikkepind, om timbalerne er helt gennembagte.
De færdige timbaler tages forsigtigt op af bradepanden og hviler i 10-15 min, inden de vendes ud på et serveringsfad.