½ pk. gær
2 ½ dl vand
½ spsk salt
5 dl durumhvede
1 dl hvedemel
Smuldr gæren i en skål.
Varm vandet til det er håndvarmt, hæld det i skålen og rør til gæren er
opløst.
Tilsæt salt, durumhvede og hvedemel og bland det godt.
Ælt dejen i 5 minutter, så den bliver meget smidig.
Lad dejen hæve i skålen i ca 1 time under et klæde.
Kom dejen ud på et bord, ælt den godt og rul den til et brød.
Lav 4 snit i dejen med en skarp kniv og lad brødet hæve, på en plade
under et klæde i 30 minutter.
Pensl det færdighævede brød med lidt vand og bag det ved 200°C i ca.
25 minutter.
Mærk med en kødnål om brødet er bagt i midten.
Lad det køle på en rist.
Tips: Bruger du hvedemel, der er specielt beregnet til bagning, bliver brødet
luftigt og sprødt, men det kræver til gengæld lidt mere æltning end
almindeligt hvedemel gør.