Brug indirekte grillning
1 kylling på ca. 1,8 kg
havsalt og peber
1 lille bdt rabarber
200 g sukker
1 dl vand
½ stang vanilje
½ kg nye kartofler
50 g smør
Rens kyllingen og bind den op med stegesnor.
Krydr den med salt og peber og grill den ved indirekte varme i 45 minutter, indtil den er gylden og ikke længere er rød ved låret - kødets centrumtemperatur skal være 68°C.
Lad kyllingen trække 20 minutter inden udskæring.
Skræl rabarberne og kog skrællerne i vand og sukker i 5 rninutter.
Si lagen og skær rabarberstykkerne i mundrette stykker.
Kog rabarberstykkerne i lagen tilsat vanilje, så de stadig er hele, men møre.
Skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og ryst dem med salt og smør, så de bliver blanke.
Anret kyllingestykkerne rned rabarberkompot og nye kartofler.