Kåldolmerne kan laves færdige i gryden eller pakkes i alufolie
og varmes på grillen.
Server dolmerne som en selvstændig ret med grillet halloumi
eller som tilbehør til grillet kød.
4 personer. Arbejdstid: 1 time. Stege/kogetid: 45 min.
#
1 stort spidskål eller sommerkål (500 g)
2 løg
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 tsk friskrevet ingefær
3-4 kviste frisk timian
1 stor squash
250 g halloumi (grillost)
olie til grillrist og ost
2 spsk koncentreret tomatpuré
salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
rucolasalat
tomater
evt. brød
*
Riv 8 store kålblade af kålhovedet, et ad gangen.
Skær den grove stok af.
Kog kålbladene i ca. 3 min. i letsaltet vand, og dryp dem af
på et rent viskestykke.
Pil løgene, og hak dem fint.
Steg dem bløde og blanke i olie.
Tilsæt knust hvidløg, ingefær og timian, og steg i et par
min.
Tilsæt groft revet squash og tomatkoncentrat.
Lad retten småsimre i 5 min.
Smag til med salt og peber.
Fordel fyldet på de 8 kålblade.
Fold bladene sammen til pakker/dolmere, og læg dem med sammenføjningerne
nedad i en gryde.
Hæld lidt vand i bunden, læg låg på, og lad retten småsimre
i ca. 15 min.
Kåldolmerne kan også pakkes i alufolie og varmes i ca. 20
min på en opvarmet grill.
Skær halloumien i 1-2 cm tykke skiver.
Vend dem i olie, og steg dem på en varm grill eller grill
pande i et par min. på hver side.
Server de varme kåldolmere og grillstegt halloumi med
rucolasalat, tomatbåde og evt. brød.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin