Fars:
600 g hakket kalv og flæsk,
1 tsk. salt,
3 æg,
100 g hvedemel,
peber,
2 dl mælk,
1 løg.
1 hvidkålshoved.
Sauce:
60 g fedtstof,
60 g hvedemel,
1 l bouillon,
kulør.
Braisering:
1 gulerod i små tern,
¼ knoldselleri i små tern,
4 laurbærblade.
Tilbehør: Kogte kartofler og hakket persille.
Fars:
Rør det hakkede kød med saltet, til det bliver sejt.
Tilsæt æg, hvedemel, peber, mælk og hakket løg.
Rør farsen, til den er ensartet.
Læg hvidkålshovedet i en gryde med kogende vand.
Efterhånden som bladene bliver smidige, pilles de af.
Der skal bruges 12 blade.
Skær stilken fra og fordel farsen i bladene.
Fold dem sammen og bind dem med bomuldssnor.
Sauce:
Smelt fedtstoffet i en gryde og rør hvedemelet i.
Tilsæt bouillonen og lidt kulør.
Lad saucen koge i 10 min.
Braisering:
Læg laurbærblade, gulerod og selleri i bunden af et ildfast fad.
Læg kåldolmerne ovenpå og hæld saucen ved.
Bag dem i ovnen ved 180°C i 40 min.
De første 20 min. skal de være tildækket med alufolie.
--