Logo

Pebergravet okse med vindruepickles

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(10 personer på en frokostbuffet)
 
1 oksefilet a 1-1 ½ kg
4-5 dl groft salt
1 dl brun farin
4 spsk sorte peberkorn
Friskreven citronskal af 1 citron
 
Vindruepickles:
100 g grønne vindruer
100 g drueagurker, gerne hjemmesyltede
2 spsk kapers
1 skalotteløg
2 spsk drænet yoghurt
2 spsk mayonnaise
Lidt hakkede krydderurter, fx. kør­vel, dild, persille, merian
Salt, friskkværnet peber
 
Start med at rense oksefileten helt for sener og fedt.
Kør salt, farin, peberkorn og fintre­ven citronskal i robotten i godt 4 minutter, til alle ingredienser er godt blandet.
Læg krydderimassen i et fad og rul oksefileten heri, så den er totalt dækket.
Kom køkkenfilm over og stil fadet koldt natten over.
 
Tag fadet ud og børst den værste krydderimasse af.
Hæng fileten op i en snor i loftet og lad den tørre 4-5 dage.
 
Rummet skal være tørt, men ikke specielt køligt. Et køkken, bryggers, loft, garage eller spisekammer er glimrende. Træk evt. af hygiejniske grunde en gazepose hen over fileten.
 
Pickles: Halver alle vindruerne og fjern kernerne.
Hak drueagurker, kapers og ska­lotteløg halvfint.
Bland ingredienserne i en skål og tilsæt yoghurt og mayonnaise.
Vend godt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend til sidst krydderurterne i.
Fjern snoren fra kødet, der er svundet med ca. ⅓, og skær file­ten i papirstynde skiver (som car­paccio) og server ledsaget af vin­druepickles.
 
Tips: Når kødet er færdighængt, rulles det i køkkenfilm. Kan opbe­vares 2-3 måneder på køl.
 
Gåsebryster kan graves på tilsva­rende måde, dog skal de hænge til tørring i ca. 14 dage grundet det høje fedtindhold.
De meget magre dådyrbove skal derimod kun hæn­ge 5 timer.
 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.807 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her