4 personer
200g Hellefisk
200g Rødtunge
1-2 fiskeskrog (rødspætte)
5 peberkorn
1 løg
2 ½ fløde
2 hvidvin
8 kartofler
½ squash
2 gulerod
1 persillerod
frisk spinat
olivenolie
100 gr friskreven (parmesan)ost
salt og peber
Fiskeskrog, peberkorn, løg + 3 dl vand bringes i kog - skummes - simrer svagt i 20 min. Sies gennem vat. Koges - sammen med hvidvin - ind til det halve. Fløde tilsættes og koges igennem til "lidt tyk" konsistens. Salt og peber.
Squash, gulerod og persillerod skæres i små tern og dampes i 5 min.
Spinat skylles og blancheres. Hakkes groft.
Fisk skæres i mundrette stykker. Svitses i olivenolie i ½ min på hver side.
Kartofler skrælles og skæres i tynde skiver. 4 ovnfaste portionstallerkener smøres med olie. Kartofler arrangeres smukt i rosette-mønster. Salt og peber. 15 - 20 min i ovn ved 200ºC (kartoflerne skal lige være nok).
Spinat lægges i midten. Grøntsagerne ligeledes - som en fuglerede. Derefter fiskestykkerne. Saucen hældes ved, så kartoffel-rosetten næsten dækkes. Til sidst reven ost. Gratineres i ovn ca 15 min. Godt brød til. Og hvidvin.
En smuk, farverig og velsmagende forret, hvor ingredienserne (fisk og grønt) kan tilpasses årstid og temperament.