425 g frossen butterdej
500 g torskefilet
1 bouquet garni
6 hele peberkorn
1 tsk salt
1 spsk citronsaft
30 g smør
3 spsk hvedemel
3 dl mælk
50 g reven emmentaler ost
Lad butterdejen tø op.
Læg torskefileterne i et ovnfast fad sammen med bouquet garni og peberkorn.
Drys med salt og dryp med citronsaft.
Hæld 1 dl vand ved.
Dæk fadet med smurt folie og stil det i en varm ovn ved 180°C i 20 minutter.
Lav en opbagt sauce af smør, hvedemel og mælk.
Den skal være godt tyk.
Læg butterdejsstykkerne ved siden af hinanden, pres dem sammen og rul dejen ud til et rektangel i dobbelt størrelse.
Læg den på bagepapir.
Hæld væden fra fiskefadet og skil fisken i mindre stykker med en gaffel
Kom fisken i saucen, der smages til.
Øs fyldet op på halvdelen af dejen og drys med osten.
Fold den anden halvdel over og pres kanterne sammen med en gaffel.
Lad ”fiskestangen” fryse i 30 minutter.
Bag den i en varm ovn ved 220°C i 30 minutter.
Skru ned til 180°C og giv den 15-20 minutter til indtil dejen er sprød
Tips: Fiskestangen kan laves aftenen før og fryses natten over.
Bagetiden er da ca. 20 min længere