200 g hvedemel
100 g smør - taget ud af køleskabet 1 time før brugen
½ tsk salt
1 spsk sukker
2 æggeblommer
evt. lidt koldt vand
evt. 1 knivspids kanel (blandes i melet fra start)
Mørdej til tærte:
Små smørklatter æltes sammen med melet, til en grynet masse. Bland salt, sukker og æggeblommer i og ælt dejen jævn.
Stænk lidt koldt vand over, til dejen slipper skålens sider. Læg dejen koldt i mindst 1 time.
Rul dejen ud på et melet bord, så den passer til en tærteform - ca. 20 cm i diameter.
Læg dejen i tærteformen og lad den gå helt op til kanten. Tryk dejen gdt ned og prik bunden grundigt med en gaffel.
Forvarm ovnen til 200ºC og forbag tærtebunden i 15 min.
Læg fyldet i tærten, lavet evt. et fletværk ovenpå af den resterende dej, og stil den i ovnen 20-30 minutter, til den er gylden og sprød. Læg evt. et stykke alufolie over tærten, så kanten ikke bliver for mørk.
Drys lidt sukker over, mens den endnu er varm.