400 g fintsnittet hvidkål
50 g reven gulerod
50 g reven selleri
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
1 tsk sennepspulver
2 spsk sukker
2 spsk hvidvinseddike
½ tsk cayennepeber
½ tsk salt
1 æg
1-2 spsk cremefraiche
Den fintsnittede hvidkål, den revne gulerod og selleri sættes i isskabet i en skål med isvand i en times tid (mindre kan gøre det) for at blive så sprød som muligt.
Smørret smeltes over vandbad og bages op med melet. Derefter piskes sennepspulver, sukker og hvidvinseddike i, og der krydres med cayennepeber og salt. Når alt er opløst, tilsættes det sammenpiskede æg under fortsat piskning. Lad blandingen tykne og stil den til afkøling. Rør den op med cremefraiche til en passende (tyk!) konsistens.
Hæld vandet fra grønsagerne, tør dem i et viskestykke og bland dem med marinaden. Lad det hele trække en times tid før serveringen.
I øvrigt bliver cole slaw absolut ikke ringere ved nogle dages opbevaring i et glas med tætsluttende låg i køleskabet. Kan serveres til mange ting - er fx. fortrinligt til noget så dansk som frikadeller.