Smager af sol og Andalusien, specielt under en hedebølge. Til 4 personer.
750 g modne tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
2 løg
3 fed hvidløg
3 skiver franskbrød
1-2 spsk rødvinseddike eller citronsaft
3 spsk olivenolie
salt, friskkværnet peber
1 spsk smør
Læg 2-3 tomater til side.
De øvrige tomater læges 1 minut i kogende vand.
Giv dem bagefter et kuldechok under den kolde hane.
Flå skindet af og skær tomaterne i lidt mindre stykker.
Skyl agurken og halver den.
Læg den ene halvdel til side.
Resten skrælles og skæres i små stykker.
Halver peberfrugten og skyl den.
Skær den ene halvdel af peberfrugten i terninger;
Pil 1 løg og snit det fint.
Pil hvidløget.
Purer begge løg sammen med de andre grønsager med stavblenderen.
Dryp 2 brødskiver med eddiken og 1 ½ dl vand.
Tilsæt olien og purer alt til en cremet masse.
Krydr med salt og peber.
Lad suppen stå køligt i 2-3 timer.
Så skæres alle de øvrige grønsager i meget små terninger.
Skær det øvrige brød i terninger, steg det knasende sprødt i smørret og drys grønsager og brød i den kolde suppe.
Kj pr. portion: 840