Logo

Engelsk fødseldagskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

250 g smør
250 g sukker
4 æg
1 dl rom
reven skal af 1 appelsin
400 g hvedemel
2 tsk bagepulver

Fyld:
100 g marcipan
125 g rosiner
75 g korender
50 g mørk chokolade
75 g cocktailbær
40 g pomeranskal
50 g mandler
3 spsk hvedemel

Glasur:
150 g flormelis
æggehvide
grøn frugtfarve

Pynt:
marcipanroser og blade

Begynd med fyldet. Riv marcipanen på den grove side ag råkostjernet. Hak chokolade, cocktailbær og pomeransskal.

Skold, smut og hak mandlerne.
Bland rosiner, korender, chokolade, cocktailbær, pomeransskal og mandler med de 3 spsk hvedemel.
Rør smør og sukker godt sammen.
Rør æggene i et ad gangen.
Rør rom i og tilsæt reven appelsinskal.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det sammen med fyldet.
Kom halvdelen af dejen i en rund velsmurt form på ca. 20 cm i diameter. Fordel den revne marcipan herover og dæk med resten dejen.
Bag kagen ca. 1 time ved 175°C. Lad kagen stå til næste dag.
Rør glasur af flormelis og æggehvide og farv med lidt grøn frugtfarve. Glaser kagen og pynt med marcipanroser og marcipanblade.

Tips: Kagen smager bedst når den bliver bagt dagen før den skal bruges.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (9 stemmer)
Siden er blevet set 2.764 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her