Uanset hvor du befinder dig på Jamaica, vil du støde på marineret kød af en eller anden slags - svinekød, oksekød, fisk eller kylling. Habanero- eller scoth bonnet-chilier er de stærkeste chilier i verden, så vær forsigtig. Denne opskrift er ret stærk, men ikke overvældende stærk. Du kan bruge en mindre mængde chili eller bare bruge en mildere chili - efter nogle få forsøg skulle den være der. Skyl den ned med et højt glas Isnende kold mango- og ananasdrik.
Til 6 personer
6 delvist udbenede kyllingebryster eller 16 store kyllingevinger
Til marinadesaucen:
225 g løg i kvarte
2 habanero- eller scotch bonnetchilier i halve, renset for kerner
50 g friske ingefær, skrællet og hakket groft
½ tsk allehåndekrydderi
Bladene fra 15 g friske timiankviste
1 tsk friskkværnet sort peber
120 ml hvidvinseddike
120 ml mørk sojasauce
Kom alle ingredienserne til marinadesaucen i en blender og blend dem, til de er blevet jævne.
Sæt kyllingen på en stor, dyb tallerken, hæld saucen over og lad den blive marineret i køleskabet i 1 døgn, mens den vendes en gang i mellem.
Grill kyllingebrysterne over mellemvarme kul i 25-30 minutter og vingerne i 20-25 minutter, mens de pensles en gang i mellem med den tiloversblevne sauce.
Så snart det bliver varmt, vil saucen blive sort forskellige steder, men det falder af og vil efterlade et velsmagende, sprødt skind med dejligt fugtigt og mørt kød nedenunder.
Lauras jamaicanske ris og ærter er utroligt god til kyllingen, og hvis det skal være ekstra knasende, hvad så med Lauras kreolske kålsalat.