1,5 kg udbenet lammekølle
80 ml.olivenolie
60 ml.citronsaft
2 spsk tør hvidvin
2 fed hvidløg, pressede
2 spsk sojasauce
1 tsk tørret oregano
½ tsk stødt sort peber
1 stortløg, finhakket
4 spsk frisk persille, finthakket
Fjerne overflødigt fedt og sener. Skær det i terninger på 3 cm.
Sæt kødterningerne på smurte spid.
Bland olie, citronsaft, vin, hvidløg, soyasauce, oregano og peber i en lille skål. Pisk i 2 minutter eller til det er godt blandet. Hæld det over kødet.
Dæk kødet med plasticfolie og sæt det i køleskab i 2 timer eller natten over. Vend kødet af og til. Lad kødet dryppe af og gem marinaden.
Læg kødet på en kold, let smurt grillbakke. Steg kødet under den varme grill i 12 minutter eller til det er mørt Vend 1 gang. Det pensles med marinaden flere gange under stegningen. Bland løg og persille og drys det over kebabberne ved servering.
Opbevaring: Kebabberne tilberedes umiddelbart før de serveres.
Variation:
Worcestershire sauce eller et asiatisk krydderi som hoisin sauce kan anvendes i stedet for soya, hvis man ønsker at smagen skal være stærkere og mere markant.