6 portion
1 tilpas moden Cantalupmelon på 400-500 g
2 modne papayaer
2 grønne, usprøjtede citroner
20 cl hvidvin (Sauternes)
36 meget hvide jasminblomster
6 friske mynteblade
80 g stødt melis
Hvid peber fra kværn
1 knivspids fint salt
Hvis man ikke kan få fat i jasminblomster gør det ikke noget. Selv om opskriften derved mister noget af sin charme, kan man sagtens nyde den alligevel - blomsterne er kun til pynt, men deres duft er med til at fremhæve frugtsuppens egen aroma. Man kan eventuelt erstatte jasminen med blomster fra appelsintræer eller nøjes med at hælde nogle dråber orangeblomstvand over frugternes frugtkød, inden de blandes.
Skræl i citron med en skrællekniv. Pres saften af 2 citroner. Skræl melonen og papayaerne og fjern kernerne. Bland frugtkødet i en blender med sukkeret, citronsaften, citronskrællen, salt og vin, og hæld det i en skål. Tilsæt 12 jasminblomster, bland det godt. Lad det trække i mindst 2 timer i køleskabet. Derefter sigtes det gennem en finmasket sigte, mens der røres rundt med en træske.
Serveres i pæne skåle og pyntes med fire jasminblomster og et mynteblad på hver. Tilsæt til sidst et enkelt drys peber fra kværnen.