1-2 spsk olivenolie
3-4 grofthakkede kartofler
2 grofthakkede gulerødder
¼ knoldselleri i tern eller 2 stilke blegselleri
1-2 grofthakkede løg
1-2 porretoppe, hakkede
evt. 1-2 fed hvidløg, finthakkede
4-5 kviste persille
1-2 kviste timian
1 laurbærblad
Alle grønsagerne og krydderurterne svitses blidt i olien i 6-7 minutter over svagt blus, de må ikke tage farve.
Dækkes med vand, krydres en anelse med salt og peber, og simrer under låg i 1-1 ½ time.
Suppen sies, koges kun lidt ind og krydres.
Den kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet, hvis den afkøles hurtigt.
Tips:En mørk grønsagsfond kan laves omtrent på samme måde.
Grøntsagerne skal svitses noget kraftigere, til de får farve, og suppen tilsættes til sidst en god kinesisk soya efter smag.