Prøv denne tofudressing til grønsagerne, eller
kartoffeldressingen til en blandet salat.
• Kartofler indeholder mange fibre, vitaminer og mineraler.
• Tofu indeholder få kalorier, men meget værdifuldt
vegetabilsk protein.
Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Råvarer til Salatdressinger:
TOFUDRESSING:
150g tofu
saft og reven skal af ½ citron
2 spsk olie
5 spsk grønsagsbouillon
1 bundt basilikum
½ bundt persille
2 tsk kapers
1 syltet agurk
salt og hvid peber
1 nip sukker
KARTOFFELDRESSING:
1 stor kogt kartoffel
2 spsk cremefraiche 18%
1 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk stærk sennep
2 spsk olie
4 spsk grønsagsbouillon
1 fed hvidløg
salt og cayennepeber
1 bundt purløg
* Fremgangsmåde:
1 Lad tofuen løbe af og hak den fint.
Kør den i blender eller foodprocessor til en pure sammen med
citronsaft, citronskal, olie og bouillon.
2 Skyl basilikum og persille, tag bladene af kvistene og hak
dem fint.
Hak agurk og kapers.
Bland urter, agurk og kapers i tofupureen.
Smag til med salt, peber og sukker.
3 Kartoffeldressing: pil den kogte kartoffel og riv den,
eller mos den med en gaffel.
Bland den revne kartoffel med cremefraiche, citronsaft,
sennep, olie og grønsags bouillon.
Pil hvidløget og pres det i dressingen.
4 Smag kartoffeldressingen til med salt og cayennepeber.
Skyl og hak purløget og rør det i dressingen.
Tips & råd
Tofu er lavet af soyabønner og er meget rig på proteiner,
den anvendes derfor meget i det vegetariske køkken. Tofu kan købes indpakket
eller i løs vægt i asiatiske butikker, eller i helsekostforretninger. Udover
den almindelige naturel tofu findes den med urter, krydderier eller grønsager.
Tofu holder sig op til 10 dage, hvis den lægges i vand i en dåse med
tætsluttende låg. Vandet bør skiftes dagligt.
PR. PORTION (I SNIT): Energi: Kcal 96 = kJ 402
Kulhydrat 4 g Protein 2 g Fedt 8 g (75%) Fibre 1 g