Logo

Ovnstegt grågås

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 grågås
50 g margarine

Fars:
500 g svinefars
1 løg
1 skive franskbrød
1 æg
50 g valnødder
salt og peber

Sauce:
1 dl fløde
2 dl vand fra grønsagerne

Franskbrødet skæres i tern og blandes med fløden dagen før, hvor blandingen "overnatter" i køleskabet.
Farsen blandes med fint revet løg, brødblandingen, grofthakket
valnødder samt salt og peber.
Gåsen fyldes og lukkes med kødnåle, gnides med salt, peber og
margarinen, hvorefter den lægges i en stegepose, som lukkes og der
klippes et lille hul i posen i et hjørne der vender OPAD.
Ovnen stilles på 150°C og gåsen stilles ind.
Gåsen steger nu langsomt i 3-4 timer alt efter alder.
Når gåsen er mør tages den ud af posen og stegeskyen hældes i en
gryde.
Gåsen flækkes forsigtigt, så farsen kan tages ud i et stykke, hvorefter
resten af gåsen skæres i passende stykker.
Kødet placeres i et ovnfast fad, med en lille smule stegesky i bunden.
Skyen bringes i kog og fløde og ca. halvdelen af grønsagsvandet
tilsættes og et koger let i ca. 5 minutter.
Herefter jævnes saucen med Maizena og smages til med salt og peber.
Før servering sættes gåsen i ovnen igen ved 150°C, hvor den varmes
igennem.
Bliver saucen for tyk før servering tilsættes der grønsagsvand efter
behov.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.710 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her