1 grågås
50 g margarine
Fars:
500 g svinefars
1 løg
1 skive franskbrød
1 æg
50 g valnødder
salt og peber
Sauce:
1 dl fløde
2 dl vand fra grønsagerne
Franskbrødet skæres i tern og blandes med fløden dagen før, hvor blandingen "overnatter" i køleskabet.
Farsen blandes med fint revet løg, brødblandingen, grofthakket
valnødder samt salt og peber.
Gåsen fyldes og lukkes med kødnåle, gnides med salt, peber og
margarinen, hvorefter den lægges i en stegepose, som lukkes og der
klippes et lille hul i posen i et hjørne der vender OPAD.
Ovnen stilles på 150°C og gåsen stilles ind.
Gåsen steger nu langsomt i 3-4 timer alt efter alder.
Når gåsen er mør tages den ud af posen og stegeskyen hældes i en
gryde.
Gåsen flækkes forsigtigt, så farsen kan tages ud i et stykke, hvorefter
resten af gåsen skæres i passende stykker.
Kødet placeres i et ovnfast fad, med en lille smule stegesky i bunden.
Skyen bringes i kog og fløde og ca. halvdelen af grønsagsvandet
tilsættes og et koger let i ca. 5 minutter.
Herefter jævnes saucen med Maizena og smages til med salt og peber.
Før servering sættes gåsen i ovnen igen ved 150°C, hvor den varmes
igennem.
Bliver saucen for tyk før servering tilsættes der grønsagsvand efter
behov.