Du
skal prøve denne marmelade den smager lige skønt på ristet brød eller som
tilbehør til en kraftig ost.
Giver
ca ¾ liter marmelade. Arbejdstid: 20 min. Kogetid. 10 min.
#
500
g blommer, fx sveske- eller victoriablommer
1
økologisk appelsin
500
g syltesukker
50
g valnøddekerner
*
Skyl
blommerne, udsten dem, og skær dem i små stykker.
Kom
blommerne i en gryde sammen med fintrevet appelsinskal og appelsinsaft.
Giv
det et opkog under omrøring.
Tilsæt
syltesukker, og giv det et opkog under omrøring.
Tilsæt
grofthakkede valnøddekerner, og lad marmeladen koge i ca. 5 min.
Tag
gryden af varmen, og fjern evt. skum.
Lad
marmeladen stå i gryden i 15 min., før den fyldes på skoldede glas, der lukkes
til med det samme.
Opbevar
marmeladen et mørkt og køligt sted.
Server
marmeladen på frisk eller ristet brød, som tilbehør til pandekager eller som
fyld i en lagkage.
TIPS:
Steriliser sylteglassene: Kog glas og låg i en stor gryde vand i 10 min. eller
varm dem igennem i ovnen ved 120 °C i ca. 20 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin