8 pers.
1 ½ kg skinkesteg
hel nellike
Pensling:
2 dl appelsinjuice
1 ½ dl brun farin
½ tsk stærk sennep
2 tsk Maizena
40 g smør
Rids med en skarp kniv fedtet ½ cm dybt på kryds og tværs af skinken.
I midten af hver rude stikkes en nellike.
Skinken lægges på risten i en bradepande og sættes på nederste rille i ovnen ved 175°C.
Alle ingredienserne til penslingen røres sammen i en kasserolle og koges igennem et par minutter under stadig omrøring.
Smørret piskes i.
Efter 10 min. forløb hældes ca. ⅓ af glaseringen jævnt over skinken.
Ca. 10 min. senere fordeles endnu ⅓ over skinken.
Herefter pensles skinken hvert 5 min. med resten af glaseringen.
Den samlede stegetid er ca. 45 min. for 1,5 kg skinke, afhængigt af tykkelsen.