2 svinemørbrad
50 g smør
salt
peber
Fyld:
1 løg
300 g champion
250 g kogt røget skinke
4 spsk tomatpuré
2 fed hvidløg
2 skiver franskbrød uden skorpe
2 æggeblommer
Endvidere:
4 plader frossen butterdej
pensling:
Æggehvide
Puds mørbraden af og krydr med salt/peber og steg dem i halvdelen af smørret (brunes på alle sider).
Hak løg og champion fint og svits dem i resten af smørret. Kom skinke og tomatpuré i gryden og lad det snurre i ca 5 min. tilsæt salt, peber og hvidløg.
Smuldr brødet og rør det i fyldet sammen med æggeblommerne og lad det derefter køle af.
Læg de 4 optøede butterdejsplader i en rektangel på et melet bord (lidt oven på hinanden) og pensl sammenføjningerne med lidt vand. Rul dejen ud (40 gange 45 cm).
Fordel halvdelen af fyldet på midten af dejen, læg mørbraderne oven på og dæk dem så til med resten af fyldet. Pensl dejkanten med lidt vand og fold dem op omkring mørbraderne.
Læg rullen med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir på, og pensl med æggehvide. Bag den i ovnen i ca 30 min på 200°.