Lækker dessert til aftenkaffen!
250 gram friske jordbær
Sukkerlage:
2 dl vand
1 dl sukker
½ stang vanilje
5 mynteblade
Hasselnøddekiks:
50 gram hasselnøddeflager
50 gram smør
50 gram sukker
50 gram glycose
25 gram hvedemel
Sukkerlage:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
Kog vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang sammen i en lille gryde.
Skum af, tag gryden af varmen, si lagen og lad den køle af.
Skær myntebladene i tynde strimler og kom dem i lagen, når den er helt kold.
Lad herefter lagen trække indtil desserten skal serveres.
Tænd ovnen på 160ºC.
Hæld hasselnøddeflager, smør, sukker, glycose og hvedemel sammen i en skål og ælt det til en ensartet dej som deles i fem kugler.
Kuglerne trykkes flade og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Kuglerne vil flyde meget ud - så start med at bage to.
De skal bages i 6-7 minutter indtil de er gyldne.
Tages ud af ovnen og lægges over for eksempel en kagerulle eller et køkkenrullerør.
Skær jordbærrene i MEGET tynde skiver og anret dem dekorativt på et fad.
Lige inden de skal serveres dryppes lagen henover - men de skal ikke svømme i lagen!
Serveres med hasselnøddekiks og en god kop kaffe!