Det er rart, at man kan købe færdig butterdej. Denne
klassiske ret kan man lave selv med et meget fint resultat. Ren luksus.
• Puds kødet fri for fedt og sener.
• Ved hjælp af en god fond kan man lave gode, magre saucer
uden at tilføre fedt.
Forberedelse 25 min. + frysning. Tilberedning 25 min. 4
portioner
# Råvarer til Bøf Wellington
4 skiver oksemørbrad cl ca. 150 g
2 frosne butterdejsplader
¼ tsk sort peber
½-1 tsk salt
fedtstof til stegningen
1 æg til pensling
SAUCE:
olie til stegningen
2 fed hvidløg finthakkede
¼ dl finthakket gulerod
¼ dl finthakket løg
6 dl oksefond eller bouillon
1½ dl tør rødvin (kan erstattes med fond eller bouillon)
2 spsk grovkornet sennep
½ tsk tørret timian
* Fremgangsmåde:
1 Lad kødet ligge i stuetemperatur, en tid inden det skal
steges.
Smelt lidt fedtstof på en pande, krydr kødstykkerne med salt
og peber.
Brun dem hastigt på begge sider. Lad dem køle.
Optø butterdejspladerne ved siden af hinanden på et let
melet bord.
Del dem i halve og rul dem ud til ca. 15x15 cm.
2 Læg kødet på midten af butterdejen.
Fold dejen op over kødet og tryk sammen til en pakke.
Læg pakkerne på en tallerken og stil i fryseren 15 min.
3 Varm ovnen til 225 °C.
Læg pakkerne på en plade med bagepapir.
Pensl dejen med sammenpisket æg.
Placer et kødtermometer i en af pakkerne.
Bag, til butterdejen er smukt gylden, og midter-temperaturen
i kødet er 70 °C, ca. 25 min.
4 Saucen: opvarm lidt olie på en pande.
Kom hvidløg, gulerod og løg på og lad det stege mørt, ca. 5
min.
Tilsæt bouillon, rødvin, sennep og timian.
Lad det simre under omrøring, til saucen er jævn.
Si saucen.
Tips & råd
Stil kødpakkerne i fryseren nogle minutter.
Så køles dejen ned, og den bliver ikke opløst og klæg under
bagningen.
Saucer tilberedes ofte med ingredienser som siden sies fra
og kasseres.
Denne madlavningsteknik giver en fyldig sauce og en rund
konsistens.
PR. PORTION: Energi: Kcal 408 = kJ 1714
Kulhydrat 35 g Protein 31 g Fedt 16 g (35%) Fibre 1 g