½ kg svinelever
200 fersk flæsk
4-5 ansjosfileter
2 løg
125 g (2 dl) hvedemel
½ l mælk
2 hele æg
ca. 2 tsk salt
grovkværnet peber
1 tsk tørret eller 1 spsk frisk timian
Mal lever, spæk, ansjoser og løg gennem kødmaskinen en eller to gange,
afhængig af hvor grov leverpostejen skal være.
Pisk hvedemel og kold mælk sammen i en gryde, varm op under piskning og kog
det igennem.
Tag gryden fra varmen og køl det lidt af.
Rør levermassen i og dernæst æggene, rør godt så det fordeles, også i
bunden af gryden.
Krydr med salt, peber og timian.
Fordel farsen i aluforme eller ovnfaste fade.
Læg låg på og frys ned eller bag straks leverpostejen i ovnen i vandbad
ved 175ºC.
Bagetiden afhænger af formens materiale og størrelse.
Bruges et stort ovnfast fad er bagetiden ca. 1 ½ time, i en mindre
aluform er bagetiden ca. ¾ time.
Leverpostejen bages uden låg på nederste ovnrille.