Logo

Rulleflæsk fra Mors

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Rulleflæsk fra Mors

Foto venligst indsendt af Susanne Byriel


Denne ret, der vel nærmest kan kaldes for syltet rul­lepølse finder man kun på Mors. En sikker ret på julefrokost bordet.
 
# Ingredienser

1 stk svineslag
salt og peber
1 løg
eddike
laurbærblade
husblas

* Tilberedning 
Løget pilles og hakkes fint. Slaget skæres til og drys­ses med salt, peber og løg og snøres til med snor.
Kog rulleflæsket i vand tilsat eddike, salt og laurbærbla­de i 1-1 ½ time alt efter tykkelse.
Rulleflæsket lægges i en krukke eller et dybt fad.
Husblassen udblødes og tilsættes nu suppen, der hældes over rulleflæsket.
Fad eller krukke stilles køligt til sup­pen er stivnet.
Rulleflæsk, spises med sennep og rugbrød.



Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (16 stemmer)
Siden er blevet set 2.859 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1108030-04-2017 21:09:38 Klaus Østergaard
Det lavede min mor til jul hvert år. Damn det smagte godt
76621-12-2010 09:25:55 Kurt Hansen
Jeg vil mene, at det er noget af en påstand, at den kun findes på Mors. Jeg har de sidste 40 fået den
hver år. Først hos min svigermor, hvor jeg lærte at lave den. Siden har jeg hver år selv lavet den. Svigermor stammer fra Vinderup og har selv fået den siden hun var barn(1926). Jeg bor i Esbjerg. Opskriften kan i øvrigt findes i ældre udgaver af Frøken Jensen's kogebog.
Fulleflæsken er, i vores familie-/vennekreds en uundværlig del af julefrokosten/julemaden.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her