Logo

Rugbrød med maltøl

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

100 g hele rugkerner
1 dl lunkent vand
1 flaske maltøl 33 cl
50 g gær
1 spsk vineddike
2 tsk salt
5 dl groft rugmel
31 dl hvedemel
15 g smeltet smør

For at undgå tandskader starter du med at udbløde rugkernerne i det lunkne vand i 1-1 ½ time.
Rør maltøl og gær sammen i en bageskål.
Tilsæt vineddike, salt, de udblødte kerner, rugmel og hvedemel og rør dejen godt sammen, til den ser ensartet ud, husk at komme helt ned i bunden af skålen.
Lad dejen hævet lunt i skålen under et fugtigt viskestykke 3-4 timer, det gør ikke noget, hvis det bliver til 5 timer.
Kom dejen i en smurt aflang form på 1 ½-2 L og glat overfladen til med fugtige hænder.
Lad brødet efterhæve lunt 1 time under fugtigt viskestykke.
Pensl med lidt smeltet smør og bag ca. 1 time nederst i ovnen ved 200º.
Vent nogle timer eller allerhelst til næste dag med at skære rugbrødet
i skiver.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.753 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her