Logo

Risbudding, varm

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 tallerken kold risen grød eller 3 dl mælk og 35 g grødris
35 g smør
35 g sukker
1 tsk Vanila
2-3 æg

Sauce:
karamelsauce eller saftsauce
Karamelsauce:
150 g sukker
21/4 dl vand
2 dl piskefløde

Saftsauce:
Saft og vand i alt ½ liter
1 ½ spsk Ideal jævning A
sukker
1 tsk Vanila

Risen grøden røres blød med smeltet smør, smages til med sukker og Vanila og tilsættes æggeblommerne. Æggehviderne piskes meget stive, evt. med ¼ tsk Tørsleffs bagepulver, og vendes forsigtigt i dejen, der fyldes i et smurt, raspstrøet gratinfad. Buddingen bages ca. 40 min. ved 200 gr. Den serveres varm med kold sauce, evt. tilsat flødeskum. I stedet for sauce kan man lægge abrikosmarmelade i bunden.
Karamelsauce: Sukkeret brunes på en pande. Når det er lysebrunt og skummende, tilsættes vandet, der koger med, til det bliver en ensartet, jævn sauce. Den afkøles, og lige før anretning vendes flødeskummet i.
Saftsauce: Saft og vand blandes, smages til med sukker og bringes i kog. Jævningen røres ud i koldt vand eller saft og tilsættes. Saucen koges 1 min. Vanila tilsættes

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.739 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her