Logo

Rødvinsmarineret lever

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødvinsmarineret lever

 

Grillstegt lever skal være rosa, ikke gennemstegt. Den smager mere pikant, hvis den marineres først. Grillstegt lever er sundt og billigt

Til 4 personer Marineringstid: 1-2 timer Tilberedningstid: ca. 20 min.

 

#

500 g kalvelever i 2 cm skiver

 

Marinade:

1 dl rødvin

½ dl olie

1 citron

1-2 skalotteløg

1 tsk rosmarin, friskhakket eller tørret

1 fed hvidløg

salt og peber fra kværn

*

 

1. Læg leverskiverne på et stort, fladt fad.

 

2. Pisk marinaden sammen af rødvin, olie, reven citronskal, saften af ½ citron, finthakket skalotteløg samt rosmarin, presset hvidløg og rigeligt peber.

Hæld det over leverskiverne, der stilles koldt mindst 1 time.

Vend dem af og til.

 

3. Stryg marinaden af leverskiverne med fingrene og læg dem på den varme rist.

Lad dem stege 2-4 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen.

Der pensles med marinaden under stegningen.

Drys salt på efter grillningen.

 

4. En luftig kartoffelmos smager godt til lever, men en kold kartoffelsalat kan også bruges.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.880 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her