Logo

Rødgrød med is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rødgrød med is

 

Ingen sommer i Danmark uden rødgrød. Grøden her er tætpakket med bær og kraftig i smagen. Vi serverer den med en god vaniljeis.

Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10 min. Ikke fryseegnet. (4 personer)

 

#

½ stang vanilje

125 g sukker

1 dl vand

125 g ribs

125 g solbær

250 g jordbær (halve)

250 g hindbær

 

Tilbehør:

vaniljeis, fløde eller syrnet fløde

*

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Kom vaniljekorn, vaniljestang, sukker og 1 dl vand i en gryde sammen med de rensede ribs og solbær.

Kog det igennem under omrøring i ca. 5 min.

Vend jord- bær i gryden og giv det et opkog.

Tilsæt hindbær og lad det koge op igen.

Hæld grøden over i en skål og lad den blive kold.

Server grøden med en kugle vaniljeis (eller kold fløde eller syrnet fløde).

 

Tips: Du kan strække bærrene ved at koge grøden med 4 dl vand (i stedet for 1 dl). Jævn da den færdige grød med lidt kartoffelmel rørt ud i lidt koldt vand. Træk gryden af varmen og rør jævningen i - grøden må ikke koge med kartoffelmel, så bliver den "lang".

 

Tips: En rest rødgrød gør lykke på morgenbordet: Server med kold yoghurt og mysli.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her