Logo

Nem sushi i kræmmerhuse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nem sushi i kræmmerhuse


Alletiders måde at servere sushi, så alle kan være med. Især børnene vil nyde at sammensætte deres helt egen version En populær opskrift - kan anbefales

Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 15 min. Ikke fryseegnet. 4 personer.

 

#

5 dl sushi-ris

8 dl vand

 

Marinade:

1 tsk salt

5 spsk ris-eddike

2½ spsk sukker

1 agurk

2 gulerødder

1 mangofrugt

1 bundt grønne asparges

1 bundt forårsløg

200 g røget laks

2 spsk sesamfrø

1 lille glas syltet sushi-ingefær

ca. 12 blade sushi-tang

1 tube wasabi (japansk peberrodspasta)

sojasauce

*

 

Skyl risene grundigt i koldt vand. Kog risene op med vandet, skru ned til middellav temperatur og lad dem koge 10 min. under låg uden at røre i dem.

Sluk for blusset og lad risene trække 10min. under låg, stadig uden at røre i dem.

 

Rør salt, eddike og sukker sammen til en marinade i en lille skål.

Lad den stå og rør i den af og til, til salt og sukker er opløst.

Vend risene forsigtigt ud i en stor skål.

Vend marinaden forsigtigt i risene og lad dem køle lidt af.


Skær agurker og gulerødder i tynde stave.

Knæk enderne af aspargesene og kog dem 3-4 min. i letsaltet vand. Lad dem køle af.

Skræl mangoen, skær frugtkødet fri af stenen og skær den i tynde stave.

Skær forårsløgene i skiver på skrå.

Skær laksen i tynde strimler.

Anret alle grønsagerne og laksen på et fad.

Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter.

Kom sesamfrøene og ingefær i hver sin lille skål.


Server risene med grønsager og det andet tilbehør, så du selv kan lave kræmmerhuse eller ruller ved bordet: Læg en stor klat ris på midten af et stykke tang.

Smør en lille smule wasabi på risene, hvis du kan lide det stærkt.

Læg grønsager og laks ovenpå og drys med sesamfrø.

Rul tangen om risene som et kræmmerhus eller som en rulle.

Dryp med lidt sojasauce og spis med det samme.


Tips: Risene smager bedst, hvis de er luftige og ikke klistrer for meget sammen.

Rør derfor ikke i dem, mens de koger, og rør kun forsigtigt marinaden ud i risene uden at slå luftigheden ud af dem.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her