citronsaft
flødeskum af 4 dl piskefløde
2 dl piskefløde
100 g revet rugbrød
100 g sukker
100 g marcipan
150 g blødt smør
100 g brun farin
75 g smør
kanel
6-7 syrlige æbler
Æblekage Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
Drys med kanel.
Smelt smør og brun farin på en pande og vend æblebådene i.
Kom det hele i smurte portionsforme eller i et ovnfast fad.
Pisk smør, marcipan og sukker til en lind masse, tilsæt det revne rugbrød og kom til sidst piskefløden i.
Hæld blandingen over æblerne og bag dem i 15-20 min, i en forvarmet ovn ved 180°C.
Smag flødeskummen til med citronsaft lige før servering.
Server den lune æblekage på tallerken med kold flødeskum.
Pynt eventuelt med lidt citronmelisse.